jean.steensels@stoneconsult.be
-
+32 (0) 477 310 591
Stone Consult op LinkedIn
Stone Consult heeft als missie om de expertise en best practices van de meest ambitieuze en best geleide multinationale groepen (dikwijls beursgenoteerd en geadviseerd door top-consultants), beschikbaar te maken voor dynamische, middelgrote ondernemingen.
Stone Consult biedt deze ondernemingen dan ook pragmatisch en effectief advies, nodig om te winnen in dikwijls extreem competitieve business omgevingen.
Dit met betrekking tot de drie krachtigste tools om de waarde van de onderneming te verhogen:
IK WIL
De “strategy to execution gap” wegwerken zodat de uitgetekende strategie ook daadwerkelijk geïmplementeerd wordt
De meeste ondernemingen ervaren een “strategy to execution gap”:
  • Een studie van Harvard Business Review concludeerde dat slechts 11% van de ondernemingen effectief zijn in strategie implementatie
  • Volgens een survey door Fortune zijn slechts 14% van de bevraagde CEO’s van mening dat hun onderneming een effectieve implementatie deed van de strategie
  • De Balanced Scorecard Collaborative stelde vast dat slechts 10% van de ondernemingen slagen in het succesvol implementeren van hun strategie.
Onvoldoende performance excellence in de bedrijfscultuur en in de competenties van de medewerkers kan een deelaspect zijn van deze issue.
Stone Consult kan de opportuniteiten tot verbetering identificeren en indien gewenst omzetten in actieplannen.
De voornaamste gerealiseerde projecten relevant in deze context:
  • Ontwikkeling en implementatie van een strategisch plan methodiek met o.a. een tool om de implementatie van de goedgekeurde actieplannen daadwerkelijk op te volgen (voor een industriële multinational met een jaaromzet van 250 mio €)
  • Ontwikkeling en implementatie gedurende 5 jaar van internationale opleidingsprogramma’s ter versterking van competenties voor strategie-implementatie en performance excellence (voor een industriële multinational met een jaaromzet van 2 miljard €)
Wilt u de uitgetekende strategie ook daadwerkelijk implementeren? Stone Consult heeft de juiste expertise.
Contacteer Jean Steensels voor een vrijblijvend gesprek.